Yoğurtlu Gül Böreği

Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan yoğurdun olduğu tariflerin hepsi ayrı bir lezzetli. İşte lezzetine doyamayacağınız Yoğurtlu Gül Böreği tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    2 yemek kaşığı ayçiçek yağda, 1 adet küçük doğranmış soğanı kavurun. 250 gram kıyma ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine 1 tatlı kaşığı salça ekleyin. Kıymanın rengi dönünce, tuzunu, karabiberini ayarlayıp ocaktan alın.

  • 2

    2 adet yufkanın her birinden 8 adet üçgen oluşturacak biçimde kesin. Üzerine kıymalı malzemeden koyun. Sigara böreği gibi sarıp, sonra içe doğru kıvırın. Fırın tepsisine dizip, orta ısılı fırında üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirin.

  • 3

    Börekleri servis tabağına alın. Üzeri için, 1 tatlı kaşığı tereyağını eritip, 1 çay kaşığı pul biberi yağda yakın. Böreklerin üzerine 2 su bardağı yoğurt gezdirip, yağı ekleyin. Sıcak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.