Zeytinli Zarf Börek
Çayınızın yanına mis gibi kokusu ve lezzeti ile çok yakışacak Zeytinli Zarf Börek tarifini denemelisiniz. İşte Zeytinli Zarf Börek tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle hamur için unu derin bir kaba alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Üzerine maya, tuz ve zeytinyağı ekleyin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar ılık su katıp, yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin.
-
2
İçi için derin bir kapta zeytin, kıyılmış sivri biber, biber ve domates salçası, zeytinyağı, kekik ve kimyonu karıştırıp, bir kenara alın. Dinlenen hamuru ikiye ayırın ve her birini oklava yardımıyla yufka büyüklüğünde açın. Açtığınız yufkalardan birinin üzerine ayçiçek yağı sürün ve gözleme yufkasını kapatır gibi önce karşılıklı iki kenarları içeri doğru katlayın.
-
3
Daha sonra diğer karşılıklı uçları ortada birleşecek şekilde katlayın ve dikdörtgen bir hamur elde edin. Hamuru fırın tepsisine elinizle açarak yerleştirin ve üzerine tekrar ayçiçek yağı sürün. Üzerine zeytinli iç harcı yayın. Diğer yufkayı da aynı şekilde katlayın ve harcın üzerine yerleştirin. Kenarlarını hafifçe bastırın ve dilimleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri