Enginarlı Yumurta
Sağlıklı bir sabah kahvaltısı yapmak isteyenler için enginarlı yumurta tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Domatesleri soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra küp doğrayın. 50 gram tereyağını bir tavaya alıp üzerine yemeklik doğranmış soğan ve ince kıyılmış sarmısak ekleyip renkleri dönene dek kavurun.
-
2
Üzerine domates, defne yaprağı, tuz ve karabiber ekleyin. Domates yumuşayana dek pişirip ocaktan alın. Ekmeklerin kenarlarını kesip küçük küp doğrayın.
-
3
Kalan tereyağını eritip üzerine gezdirin ve karıştırın. Pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine yayıp, önceden ısıtılmış 185 derece fırında üzerileri kızarana dek pişirin.
-
4
Enginarları 4'e bölün ve kızarmış ekmekle karıştırın. Daha sonra arzunuza göre büyük bir fırın kabının tabanına yayın veya küçük fırın kaplarına paylaştırın.
-
5
Üzerine biraz domates sos gezdirin. Diğer taraftan su, sirke ve tuzu derin bir tencereye alıp kaynatın. Daha sonra ocağı kısın ve yumurtaları teker teker suyun içine kırın.
-
6
Akları iyice katılaşana dek pişirin. Delikli kepçe yardımı ile sudan alıp enginarlı ekmek karışımının üzerine yerleştirin. Kalan domates sosunu üzerine gezdirin.
-
7
Önceden ısıtılmış 180 derece fırından 5 dakika pişirip servis yapın.
Kaynak: Tarif, Ruhun Gıdası Kitaplar tarafından yayınlanan Aile Aşçısı adlı kitaptan alınmıştır.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri