Yumurtalı Arapsaçı

Arapsaçı, rezene, çumra, rezdane, sincilip, meletüre, mayana, sıra ve maraho adlarıyla da bilinir. Kökü ve dalları kullanılır. Anasona benzeyen bir aromaya sahiptir. Daha çok balık ve et yemeklerinde, salatalarda, çorbalarda kullanılır. Kökünden dolması yapılır.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Geniş bir tava veya tencerede yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Arapsaçını, tuzu ve karabiberini ilave edin.

  • 2

    Hafifçe kavurduktan sonra kapağını kapatıp kendi buharı ile pişirin. Yumuşayan otlar suyunu çektiğinde 4 adet yuvarlak göz açın.

  • 3

    Yumurtaları bu gözlere kırın. Tencerenin kapağını 1 dakika kapalı tutarak pişirin. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.