Enginarları pişirmek için, zeytinyağını kızdırıp arpacık soğanlarla birlikte 2-3 dakika kavurun. Havuç ve patatesten yuvarlak bir sebze oyacağı ile minik toplar hazırlayın. Havuçları tencereye ekleyin. Bir-iki çevirdikten sonra unu ilave edip, 1-2 dakika daha pişirin. Tencereye su ve limon suyu katın.
Kaynayınca köpüğünü alın. Tuzunu da ekleyin. Enginarları bütün olarak tencereye koyun ve patatesleri ilave edin. Kapağını kapatıp 20-25 dakika normal ateşte pişirin ve soğumaya bırakın. Başka bir tencerede ise iç baklaları pişirmek için zeytinyağını kızdırın.
Üzerine ince doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Dış kabuğunu aldığınız iç bakla ve küp doğradığınız renkli biberi ilave edip, 3-4 dakika daha kavurun. Tuz ve limon suyu ve suyu ekleyip 10 dakika pişirin. İnce kıyılmış dereotu ilave edilip karıştırın ve soğumaya bırakın. Enginarları servis tabağına alın. Üzerlerine iç baklayı ilave edip servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.