Kalamar Dolması Tarifi: Deniz Ürünleri Tutkunlarına Özel Lezzet! Taptaze kalamarların özenle hazırlanan iç harcıyla buluştuğu bu pratik tarif, sofralarınıza denizin eşsiz aromasını getiriyor. Adım adım açıklamalı tarifiyle, misafirlerinizi büyüleyecek şık ve lezzet dolu bir sunum sizi bekliyor!
Malzemeler
12 adet küçük boy kalamar (temizlenmiş fakat kesilmemiş bütün halde olacak)
1 yemek kaşığı karbonat
Birer tatlı kaşığı toz şeker ve tuz
1 şişe maden suyu
Harç için:
Yarım su bardağı pirinç
Çeyrek demet maydanoz
Çeyrek demet fesleğen
Çeyrek demet nane
Çeyrek demet taze soğan
Birer çay kaşığı tuz, karabiber ve toz kırmızıbiber
Harç için yarım çay bardağı pirinci önceden pişirin. Pişmiş ve soğumuş pirincin içine ince kıyım yeşillikleri ekleyin. Baharatları katın. Limon kabuğu, zeytinyağı ve nar ekşisini de ekledikten sonra güzelce karıştırın.
Kalamarları bu iç harç ile ağız kısmında bir parmak boşluk olacak şekilde doldurun. Bir çöp şiş yardımıyla ağzını kapatıp tencereye dizin. Kalamarların bacaklarını da yine tencereye ekleyin.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.