Pirinci sıcak tuzlu suda 15 dakika ıslatın ve süzün. Kıyılmış soğanı zeytinyağı ve ayçiçek yağ ile birlikte bir tencereye alıp, kavurun. Pirinci ekleyin ve 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin. Dolmalık fıstığı ilave edip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra şeker, kuş üzümü ve baharatları katın. Pirincin seviyesine gelecek kadar sıcak su ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın ve kıyılmış maydanoz katıp, karıştırın.Yarım saat dinlendirin.
Salamura asma yaprağının fazla tuzunu almak için birkaç kez suyunu değiştirerek yarım saat ılık suda bekletin. Daha sonra süzün. Bir adet asma yaprağını ters olarak düz bir zemine serin.
Yaprağın üzerine iç harçtan koyun ve iki ucu açık kalacak şekilde sarın (uçlarını hafif bastırarak kapatın). Yaprak ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Sarmaları bir tencereye dizin ve üzerine zeytinyağı ile su gezdirin. Dilimlenmiş limon yerleştirin ve önce harlı sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra soğuması için bir kenara alın. Daha sonra servis tabağına dizip, ılık veya soğuk olarak servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.