Kinoa'lı Ebegümeci Sarması

Sağlıklı ve lezzetli bir alternatif arıyorsanız, kinoa'lı ebegümeci sarması tam size göre! Ebegümeci yapraklarının ferahlatıcı tadı, protein kaynağı kinoa ile birleşerek hem besleyici hem de doyurucu bir lezzet sunuyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Ebegümeci yapraklarını saplarından ayırın, derin cam bir kaba alın. Üzerine geçecek kadar sıcak su dökün ve 1-2 dakika sonra süzün. Kinoa'yı eşit oranda su ile haşlayın. Soğuyana kadar bekletin.

  • 2

    Derin bir kapta kıymayı, salçaları, ezilmiş sarımsak, kıyılmış soğanı, baharatları, nar ekşisi ve zeytinyağını iyice karıştırın. Ebegümeci yapraklarını düz bir zeminde açın. İçlerine kıymalı harçtan birer kaşık pay edin. Sigara böreği gibi sarın. Yayvan tencereye dizin.

  • 3

    Sos için küçük bir tencerede tüm malzemeyi 1-2 dakika karıştırarak pişirin. Ebegümecinin üzerine sostan gezdirin. Tencerenin kapağını kapatın. Kaynayana kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 20 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.