Zeytinyağlı Brüksellahanası

Taze Brüksel lahanalarının zeytinyağı ve baharatlarla buluştuğu bu tarif, hem besleyici hem de lezzet dolu bir seçenek sunuyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Lahanaların uç kısımlarını kesip kaynayan suya atın. 5 dakika haşlayıp süzün. Patates, havuç ve soğanı temizleyip küp küp doğrayın. Zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Patates, soğan ve havucu yağda soteleyin.
-
2
Brüksel lahanasını tencereye ilave edin. Üzerine zeytinyağını gezdirin. Tuz, karabiber, kesme şeker ve pirinci ekleyin. 1 çay bardağı su ilave edip kısık ateşte pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL