Zeytinyağlı Cibes

Cibes, Ege Bölgesi'ne özgü oldukça sağlıklı bir ottur. Cibes otunu hem pişmiş halde hem de çiğ halde yiyebilirsiniz. Pişmiş halini yapmak isteyenler için zeytinyağlı cibes tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Bir tencereye tuz ve suyu kaynatın. Cibesleri 2 veya 4 parçaya kesin. Kaynayan tuzlu suya cibesleri atın.

  • 2

    Sap kısımları yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra soğuk suya batırıp çıkarın. Suyunu iyice süzdürün. Sos için zeytinyağı, dilimlenmiş sarımsak ve limon suyunu karıştırın.

  • 3

    Cibesleri servis tabağına alın. Üzerlerine sos gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...