Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

Portakalın tatlı ve asidik notaları, kerevizin hafif acılığıyla mükemmel bir denge kuruyor. Bu zeytinyağlı tarif, hem göz alıcı rengi hem de ferahlatıcı tadıyla sofralarınızı süsleyecek.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Zeytinyağını bir tencereye alıp, yemeklik doğranmış soğan ve verev doğranmış havucu kavurun. Üzerine un ekleyip, bir-iki dakika daha birlikte kavurun. Tencereye su ve portakal suyunu ekleyin. Üzerine temizlendikten sonra halka doğranmış kereviz ve patatesi ilave edin.
-
2
Tuz ve toz şekeri katın. 10 dakika pişirip üzerine kabuğu soyulup, halka doğranmış portakal ilave edin. Sebzeler yumuşayana dek pişirin. Ocaktan alıp, kıyılmış dereotu ekleyin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL