Çatal

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Un ve yumuşatılmış margarini yoğurun. Yumurta akını, sıvıyağı, 1 çay bardağı yoğurt, mahlep, tuz, şeker ve kabartma tozunu ekleyip, iyice yoğurun. Küçük parçalar koparıp, tezgahta elle yuvarlayarak 10 cm'lik şeritler hazırlayın. İki şeriti uçlarından bastırarak, birleştirin. Yağlanmış tepsiye dizip, üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Diğer şeritle de aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...