Ekmek Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bir kabın içinde un çeşitlerini karıştırın. Ilık suyu azar azar ilave edin. Kulak memesinden daha sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Mayalanması için yoğurt ve tuz ilave edin. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 2 saat dinlendirin. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir parçayı avucunuzun içinde döndürerek yuvarlayın. Üzerine nemli bez örterek 1 saat daha dinlendirin. Hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Ekmekler fırından çıktıktan sonra soğuması için bir kenara alın. Alt kısmının ortasını parmağınızla delerek ekmeğin içini boşaltın. İçi için kıymayı kendi yağında kavurun. Taze soğanın beyaz kısımlarını içine atın ve kavurmaya devam edin. Daha sonra sırasıyla taze soğanın yeşil kısımlarını, maydanozu, dereotunu ve naneyi ilave edin. Karabiber, tuz ve yağda kızarttığınız ekmek içini koyup bütün malzemeyi karıştırın. Ekmeklerin içini bu malzeme ile doldurun. Unla suyu bulamaç haline getirin ve açık olan yeri kapatın. Ekmek dolmalarını çok az yağda kızartın. Bir tencereye etsuyu ve tuzu koyup kaynatın. Ekmekleri bir tabağa dizin ve tencerenin üzerine yerleştirin. Et suyundan bir kepçeyle alıp dolmaların üzerine gezdirin. Ekmekler yumuşayana kadar işleme devam edin. Servis tabağına aldığınız ekmek dolmalarının üzerine sarmısaklı yoğurt dökün. Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirip sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...