Karnıyarık Börek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yaş mayayı 3 su bardağı ılık suda eritin. Yoğurt, sıvı yağ, yumurta akı, toz şeker ve tuzu ilave edip, karıştırın. Bu karışıma unu yavaşça ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerine nemli bir bez örtün ve yarım saat dinlendirin. Hamuru 5 adet bezeye ayırın. Bu bezeleri de 10 dakika dinlendirin. Her birini yufka inceliğinde açın. Aralarına sürmek için eritilmiş margarin ve tereyağı ile sıvı yağı karıştırın. Yufkaların üzerine bu yağlı karışımdan sürün. Daha sonra yufkanın dört kenarını da 3 parmak genişliğinde içe doğra katlayın. Yufkanın geniş iki ucunu ortada birleşecek şekilde içe doğru katlayın. Tekrar yufkanın geniş ucunu diğer geniş ucun üzerine gelecek şekilde katlayın. Hamurdan 4 parmak genişliğinde parçalar kesin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. iç harç için zeytinyağında kıymayı kavurun. İnce kıyılmış soğanı katın ve kavurmaya devam edin. Patlıcan ve kabağı soyup, küp şeklinde doğrayıp, kıymanın içine katın. Tuz ve pul biberi ekleyip, sebzeler yarı yarıya pişecek şekilde kavurmaya devam edin. En son ince kıyılmış sivri biber ve küp doğranmış domatesi ekleyin. 1-2 defa karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıp, ılınmaya bırakın. Parçalara ayırdığınız hamurların her birini oklava ile hafifçe küçük dikdörtgen olacak biçimde açın. Orta kısımlarına kıymalı harcı pay edin ve her iki ucu da birbirlerinin üzerine gelecek şekilde kapatıp, ters çevirin. Hamurların orta kısımlarını bir bıçakla hafifçe çizerek açın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL