Mercimekli Muskalar
Malzemeler
Yapılışı
-
1
3 adet yufkayı, 3 cm eninde uzun şeritler halinde kesin. 1 adet küçük doğranmış soğanı az sıvıyağla soteleyip, 300 gram kıymayı ekleyin. Tuz, karabiber ilave edip, haşlanmış 1 su bardağı yeşil mercimek katın. 1 adet kırmızı biberi ve yarım demet maydanozu incecik kıyıp, harca ekleyin. Soğuyunca, mercimekli malzemeden 1 tatlı kaşığı alıp yufkaların bir kenarına koyun. Muska şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ya da çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL