Sodalı Börek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kıyma ve ince kıyılmış pırasayı zeytinyağında pırasa yumuşayana kadar pişirin. Siyah zeytin, rendelenmiş muskat, ince kıyılmış kırmızı biber, reyhan, dereotu, ceviz, mantar, tuz ve karabiberi koyup karıştırın. En son çırpılmış yumurtayı ilave edip bütün malzemeyi şöyle bir karıştırdıktan sonra soğuması için bir kenara alın. Yufkalardan birini fırın tepsisine yayın. Yumurta, sıvı yağ ve sütü bir kasede çırpın. Yufkanın üzerine 2 çorba kaşığı bu karışımdan sürün. 2'inci yufkayı yayın ve tekrar yumurtalı karışımdan sürün. Orta kısmına hazırladığınız iç harcı yayın ve üzerine 3'üncü yufkayı yayın. Üzerine yumurtalı karışımdan sürün. 4'üncü yufkayı da yaydıktan sonra kalan harcı üzerine boşaltın. Böreğin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL