Vişneli Yaprak Sarma
Malzemeler
Yapılışı
-
1
SOĞANI incecik doğrayıp tuzla ovun. Üzerine kıyma ve baharatları ekleyin. İyice yoğurup pirinç, nane ve dereotu ilave edin. Üzerine çok az miktarda su ekleyerek yumuşak bir iç harç hazırlayın. Asma yapraklarını suda bekletip tuzunu alın. Yapraklara hazırladığınız harçtan koyup sarın. Tencerenin tabanına birkaç tane asma yaprağı koyup sarmaları dizin. Üzerine kuru vişne serpin. Bir sıra daha sarma dizip yeniden vişne yerleştirin. Sarmalar bitene kadar aynı işlemi sürdürün. Daha sonra sarmaların üzerine tereyağı ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Ocağa oturtup ağır ateşte 1 saat pişmeye bırakın. Ayrı bir yerde tüm terbiye malzemesini çırpın. Sarmanın suyundan bir kepçeyi üzerine ekleyip karıştırın. Yemeği ocaktan indirmeden hemen önce terbiyeyi azar azar üzerine gezdirin. Tencereyi sallayarak karışmasını sağlayın. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Yoğurtla birlikte ikram edin.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL