Sofra
Misafirinize farklı bir tatlı sunmak istiyorsanız bu tarif tam size göre! İşte ceviz ve çikolatanın muhteşem uyumuyla ortaya çıkan nefis çikolatalı ve cevizli cheesecake tarifi...

ŞEFİKA GÜNYEL

10 Porsiyon
55 Dakika

MALZEMELER

    TABANI İÇİN

    3 paket yulaflı bisküvi(1 paket: 133 gram)

    Yarım çay bardağı süt

    PEYNİRLİ KISIM İÇİN

    3 yemek kaşığı tereyağı

    600 gram labne peynir

    5 adet yumurta

    200 gram süzme yoğurt

    3/4 su bardağı un

    1 su bardağı toz şeker

    2 paket vanilya

    1 su bardağı iri parçalar halinde kırılmış ceviz

    SOSU İÇİN

    1 paket (80 gram) bitter çikolata

    Yarım paket krema

Tabanı için bisküvileri mutfak robotunda un haline getirip sütle yoğurun. Büyük boy bir kelepçeli kalıbın tabanına pişirme kağıdı serip bisküvili hamuru elinizle bastırarak yerleştirin.

Peynirli kısım için ceviz hariç tüm malzemeyi karıştırın. Cevizi de ekleyip son bir kez karıştırdıktan sonra bisküvilerin üzerine dökün.

Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 55 dakika pişirin. Cheesecake'i bir gece buzdolabında bekletin. Sosu için çikolatayı elinizle kırıp benmari usulü eritin. Erimeye başladıktan sonra kremayı döküp karıştırın.

Ilındıktan sonra cheesecake'in üzerine döküp 1 saat dinlendirin. Çikolata soğuyunca dilimleyerek servis yapın.