Sofra
Pancarlı pasta, pancarın doğal tatlılığıyla yapılan, genellikle yoğun nemli dokusu ve canlı pembe rengiyle öne çıkan bir tatlıdır.

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    TABANI İÇİN;

    3 adet kuru incir


    1 su bardağı ceviz tozu


    1 yemek kaşığı keçiboynuzu tozu


    1 yemek kaşığı keten tohumu


    1 tatlı kaşığı tarçın


    2 yemek kaşığı ham kakao

    PANCARLI ÜST TABAN İÇİN;


    3 adet pancar


    1 adet olgun muz


    3 yemek kaşığı eritilmiş hindistan cevizi yağı

    Yarım su bardağı hindistan cevizi kreması


    Yarım su bardağı süzme yoğurt


    2 yemek kaşığı agave şurubu


    2 yemek kaşığı bal

    ÜZERİ İÇİN;

    Yarım su bardağı glutensiz bitter çikolata

    SÜSLEMEK İÇİN;

    Nar, hindistan cevizi

Tabanı için tüm malzemeyi rondodan geçirip yapışkan kıvamlı bir hamur elde edin. Tabanı ve kenarları pişirme kağıdı ile kaplanmış porsiyonluk kek kalıplarına elinizle bastırarak yerleştirin ve soğumaya bırakın. Pancarlı üst taban için pancarı rendeleyin. Muzla birlikte blenderden geçirip püre haline getirin.
Kalan malzemeyi ilave edip karıştırın. Karışımı, porsiyonluk kalıplara dikkatlice dökün. Derin dondurucuya yerleştirip katılaşmasını sağlayın. Servis etmeden 5 dakika önce çıkarın. Servis tabaklarına yerleştirip, üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata gezdirin. Nar ve hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın.