Sofra
Hem lezzeti hem de ferahlığıyla herkesi mutlu eden cacık tariflerinden biriyle karşınızdayız. Domatesli, enginar cacığı tarifini mutlaka deneyin.

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    ENGİNAR CACIĞI İÇİN

    2 adet çanak enginar

    2 diş sarımsak

    Yarım su bardağı kabuksuz badem

    400 gram süzme yogurt

    2 yemek kaşığı yoğurt

    1 yemek kaşığı sirke

    Yeteri kadar tuz ve taze çekilmiş karabiber

    ÜZERİ İÇİN

    8-10 adet renkli kiraz domates

    1 diş sarımsak

    3 dal maydanoz

    Yarım kırmızı soğan

    2 yemek kaşığı zeytinyağı

    1 yemek kaşığı balsamik sirke

    Yeteri kadar tuz ve taze çekilmiş karabiber

    SERVİS İÇİN

    1 tatlı kaşığı nane

Enginar cacığı için enginar ve sarımsağı rendeleyin. Bademleri bıçak yardımı ile irice kıyın. Yoğurtları çırpın. Tüm malzemeyi bir kaseye alıp iyice karıştırın.

Daha sonra servis tabağına alın. Üzeri için domatesleri dilimleyip geniş bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş sarımsak, kıyılmış maydanoz ve soğanı ilave edin.

Zeytinyağı ve sirkeyi katın. İyice harmanlayın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Cacığın üzerine koyup, nane serpin ve servis yapın.