Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Diyet

MALZEMELER

    2 adet orta boy kabak
    10-12 adet kurutulmuş domates
    Yeteri kadar su
    3 çorba kaşığı zeytinyağı
    3 dilim bayat ekmek içi
    5-6 dal maydanoz
    1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
    1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    Tuz
KABAKLARIN kabuklarını soyduktan sonra tencereye alın. Üzerine çıkana kadar su ekleyip, yarı yarıya yumuşayana kadar pişirin. Suyunu süzüp, verev doğrayın. Kurutulmuş domatesi kaynar suyun içinde 15-20 dakika bekletip, süzün. Fırın kabının içine bir dilim kabak, bir dilim kurutulmuş domates olacak şekilde dizin. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Ayrı bir kapta ekmek içi, kıyılmış maydanoz, ufalanmış fesleğen, kaşar peyniri ve tuzu karıştırın. Kabağın üzerine serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.