Sofra
Sütlü tatlılar yenildiğinde lezzet bombaardımanı yaşatırken ortaya çıkan lezzetin tarifi de mümkün olmuyor. Evinde bu tatlıları yapmak isteyenler, en güzel ve farklı sütlü tatlı tarifleri nedir ve yapılışları nasıldır? sorularıyla merak ederek araştırıyor. Peki en güzel ve farklı sütlü tatlı tarifleri nedir ve yapılışları nasıldır? İşte tarifi...

MALZEMELER

Sütlü tatlılar şüphesiz ki pek çok kişinin damak tadına hitap eden bir tatlı çeşidi. Bu tatlıları evinde yapmak isteyenler ve sevdikleriyle paylaşmak isteyenler arama motorlarında, en güzel ve farklı sütlü tatlı tarifleri nedir ve yapılışları nasıldır? sorusunu araştırıyor. Peki, en güzel ve farklı sütlü tatlı tarifleri nedir ve yapılışları nasıldır?

FRAMBUAZLI CHEESECAKE

Malzemeler

Tabanı için

  • 1 paket yulaflı bisküvi
  • 1/2 su bardağı dövülmüş fındık
  • 1/2 çay bardağı tereyağı
  • 1 kaşık şeker

Peynirli üst kısım için

  • 2 paket pınar labne
  • 1 paket sıvı krema
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 kaşık un
  • 1 paket vanilya

Frambuaz sosu için

  • 1 su bardağı frambuaz
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1/2 çay bardağı su

Hazırlanışı

Yulaflı bisküvileri mutfak robotunda iyice kırın. Tereyağını eritin. Bisküvilerin üzerine dökerek iyice karıştırın. Kelepçeli kek kalıbının tabanına ölçüsüne göre yağlı kağıt serin. Kenarlarını da margarin ile yağlayın. Hazırladığınız bisküvi tabanını kek kalıbına dökerek her tarafına yayın. Kenarlarına doğru 1 cm yüksekliğinde olsun. Elinizle zeminini iyice bastırın. Daha sonra buzdolabına kaldırıp bekletin. Diğer yandan derin bir kabın içine krem peynirlerini alın. Üzerine toz şekeri döküp mikser ile şeker eriyince kadar iyice çırpın.

Üzerine 1 kutu kremayı ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından sırayla yumurtayı ekleyin. Son olarak unu ve vanilini ekleyin. Buzdolabından çıkardığınız kek kalıbının içine yavaşça dökün. Önceden ısıtılmamış 160 derecelik fırında yaklaşık 40-45 dk pişirin. Frambuaz sosu için sos tenceresine frambuazları alın. Üzerine toz şekeri ekleyin. Orta ateşte şeker eriyince kadar pişirin. Nişastayı yarım çay bardağı suda eritin. frambuazların üzerine ip gibi döküp hızlıca karıştırın. 2 dk sonra ocaktan alın. Fırından çıkartıp iyice soğutup buzdolabında dinlendirdiğiniz cheescakenizin üzerine döküp servis edin.

DAMLA SAKIZLI SÜTLAÇ

MALZEMELER

4 su bardağı süt

7 çorba kaşığı tozşeker

1 su bardağı pirinç

1 su bardağı su

2 çorba kaşığı nişasta

1 paket vanilya

2 parça damla sakızı ya da 1 tatlı kaşığı damla sakızı reçeli

YAPILIŞI

Pirinci soğuk suyla yıkayıp süzün ve 1 su bardağı suyla, hafif lapa olana kadar haşlayın. Diğer taraftan sütü ısıtmaya başlayın. Haşlanan pirinci süte ilave ederek karıştırın. Kaynayan sütten biraz alıp nişastayı karıştırın ve sürekli karıştırarak sütün içerisine dökün. Kaynamaya yakın damla sakızı, vanilya ve şeker ilave ederek karıştırmaya devam edin. Kaynayınca kaselere ya da güveç kaplarına koyun, tarçın ile süsleyerek servis yapın.

KREMALI PADİŞAH LOKUMU

MALZEMELER

Muhallebi için:

  • 1 su bardağı un
  • 125 gram tereyağı, 1 litre süt
  • 1 su bardağı tozşeker
  • Bir buçuk su bardağı hindistancevizi

Arası için:

  • 100 ml krema
  • 200 gram kaymak
  • 2 çorba kaşığı tozşeker

Üzerine:

  • Bir buçuk su bardağı dövülmüş ceviz
  • Süslemek için:
  • Dondurulmuş vişne

YAPILIŞI

Un ve tereyağını bir tencereye koyun. Tahta bir kaşıkla unun kokusu çıkana kadar ağır ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Üzerine soğuk süt ve 1 su bardağı tozşeker ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. 40 x 40 cm ebadındaki bir fırın tepsisine hindistancevizini yayın. Muhallebiyi yarım cm kalınlığında olacak şekilde yavaşça boşaltın ve iyice soğutun. Arası için krema, kaymak ve tozşekeri bir kapta çırpın. Soğutulmuş muhallebinin üzerine spatula yardımıyla yayın ve en üste de ceviz serpin. Arzu ettiğiniz ebatta şeritler kesin ve rulo yapın. Üzerlerini dondurulmuş vişne ile süsleyerek servis yapın.