Adım adım ev yapımı peynir
Süt ve birkaç damla
peynir mayasıyla
hayat bulur peynir…
Kış aylarında ekmek ve salatalara yaz aylarında
kavun-karpuzla yarenlik
eder kahvaltı
sofralarının kraliçesi…
En çok hamurişlerine
yakışan, içindeki tuz
oranına göre tatlılarda
da kullanılan peynirin
yapımını merak
edenler için hazırladık.
1
2
Adım adım ev yapımı peynir
Kaynayan sütün kalsiyum klorür oranı azalır. Kalsiyum klorürün azalması da sütün mayalanmasını engeller. Bunun için 5 kg sütten peynir yaparken, peynir mayasını eklemeden önce 1 çay kaşığı kalsiyum klorür ilave edin. Kalsiyum klorürü süt ürünleri imal eden firmalardan temin edebilirsiniz.
2
2
Adım adım ev yapımı peynir
Peynir yaparken dikkat etmeniz gerekenler: Peyniri çiğ sütten de yapabilirsiniz. Bunun için sütü iyice kaynatıp, ılınmaya bırakın ve yukarıda verdiğimiz peynir yapım aşamalarını aynı şekilde takip ederek sitemizdeki tarifleri uygulayın. Hazırlanan peyniri hemen tüketmeyin. Uzun süre saklamak isterseniz, peyniri koyduğunuz tuzlu suyun, tuz miktarını artırmanız yeterli olacaktır.Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL