En leziz kahvaltılar
Ayva Marmeladı Tarifi
4 adet küçük boy ayva
3 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
4 adet karanfil
Yarım su bardağı badem
KABUKLARI temizlenmiş ayvaları rendenin kalın tarafı ile rendeleyip, tencereye alın. 1 su bardağı su ekleyip haşlayın. Suyunu süzüp, ayva suyunu ve püresini farklı kaplara alın. Ayva suyuna 2 su bardağı su ve tozşeker ekleyip kaynatın. Limon suyu, karanfil ve kabukları temizlenmiş badem ilave edip kaynatmaya devam edin. Ayva püresini ekleyip 5-10 saniye daha kaynatın. Soğuk olarak servis yapın.
Ayva Marmeladı Tarifi
4 adet küçük boy ayva
3 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
4 adet karanfil
Yarım su bardağı badem
KABUKLARI temizlenmiş ayvaları rendenin kalın tarafı ile rendeleyip, tencereye alın. 1 su bardağı su ekleyip haşlayın. Suyunu süzüp, ayva suyunu ve püresini farklı kaplara alın. Ayva suyuna 2 su bardağı su ve tozşeker ekleyip kaynatın. Limon suyu, karanfil ve kabukları temizlenmiş badem ilave edip kaynatmaya devam edin. Ayva püresini ekleyip 5-10 saniye daha kaynatın. Soğuk olarak servis yapın.
En leziz kahvaltılar
Keçi Peynirli Krep Tarifi (6 kişilik)
3 adet yumurta
Yarım litre süt
2 su bardağı un
Bir tutam tuz
İç malzemesi:
1 adet küp doğranmış kabak
3 çorba kaşığı küp doğranmış kurutulmuş domates
2 çorba kaşığı enine doğranmış mantar
250 gram keçi peyniri
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Krep hamuru için yumurtaları derin bir kaba alın. İyice çırpın. Çırpmaya devam ederek, unu ekleyin. Un ve yumurtalar özleştikten sonra azar azar süt ekleyin. Bir tutam tuzu katın. Karışım pürüzsüz bir kıvama gelene dek çırpmaya devam edin. Bir süre dinlendirmeye bırakın. Krepin iç malzemesi için bir tavada zeytinyağını kızdırın. Küp kesilmiş kabağı, yine küp kesilmiş kurutulmuş domatesleri ve enine doğranmış mantarları ilave edin. Sebzeler iyice yumuşadığında küp doğranmış keçi peynirini ilave edin. Tavayı ateşin üzerinden alarak, karıştırın. Başka bir tavayı sıvıyağ ile yağlayıp kızdırın. Çorba kepçesinin 3/4'ünü krep hamuru ile doldurun. Bu karışımı kızgın tavaya boşaltın. Krep hamurunu arkalı önlü pişirin. Her seferinde tavayı yağlayarak, tüm malzemeyi bu şekilde bitirin. Pişirdiğiniz kreplerin içine keçi peynirli harçtan koyarak, sıcak servis yapın.
En leziz kahvaltılar
Biberli Sucuklu Yumurta Tarifi (6 kişilik)
8 adet sivri biber
1 adet domates
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım paket sucuk
6 adet yumurta,
tuz
Biberleri iki parmak eninde doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup küp doğrayın. Geniş bir tavada tereyağını eritip, biberleri 5 dakika kavurduktan sonra, domatesleri ekleyin ve suyunu çekinceye kadar pişirin. İstediğiniz şekilde doğradığınız sucukları da üzerine ekleyip, çevirerek 3 dakika pişirin. Bir kaşık yardımı ile harcı aralayıp, yumurtaları kırın. Tuzunu ekledikten sonra kapağı kapalı olarak 2 dakika daha pişirin ve ocağı söndürün.