En pratik 10 salata tarifi
Patates Çanağında Salata Tarifi
5 Kişilik
Malzemeler
5 adet haşlanmış patates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1-2 çay kaşığı pulbiber
8 dal dereotu
1 adet küçük boy mor lahana
1 adet havuç
Yarım limonun suyu
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı tuz
Patates Çanağında Salata Yapılışı
PATATESLERİ rendeleyip, zeytinyağı, karabiber ve tuzla iyice karıştırın. Daha sonra ikiye bölüp, bir kısmına pulbiber, diğer kısmına kıyılmış dereotu ekleyin. Pulbiberli patatesten elma büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Başparmağınızla ortalarından çukur açın. Kıyılmış mor lahanayı limon suyu ve tuzla iyice ovalayın. Pulbiberli patates çanaklarının içlerine lahanayı pay edip, üzerlerine 1'er tatlı kaşığı yoğurt koyun. Dereotlu patatesten elma büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Başparmağınızla ortalarından çukur açın. Havucu rendeleyip, dereotlu patates çanaklarının içlerine pay edin. Üzerlerine 1'er tatlı kaşığı yoğurt koyup servis yapın.
En pratik 10 salata tarifi
Körili Mısır Salata Tarifi
1 Kişilik
Malzemeler
100 gram kuşbaşı doğranmış piliç eti
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Dilediğiniz miktarda yeşillik
2 çorba kaşığı iri parçalanmış ceviz
2 çorba kaşığı rendelenmiş
kaşar peyniri
Konserve mısır
Kokteyl sos için:
1/2 çay bardağı köri
Yarım çay bardağı ketçap
2 çorba kaşığı mayonez
Yarım çorba kaşığı hardal
Körili Mısır Salata Yapılışı
Kuşbaşı iriliğinde kesilmiş tavuk etini çok az zeytinyağıyla birlikte soteleyin. Dilediğiniz miktarda yeşilliği iri parçalar halinde doğrayarak, salata kasesine aktarın. Üzerine sıcak piliç etini serpiştirin. Sırasıyla ceviz, rendelenmiş kaşar peyniri ve dilediğiniz miktarda mısırı da ekleyin. Sos için malzemeyi iyice karıştırın. Salatanın üzerine gezdirin.
En pratik 10 salata tarifi
Hellim Peynirli Salata Tarifi
4 Kişilik
Malzemeler
4 dilim hellim peyniri
250 gram Akdeniz yeşilliği
4 adet kurutulmuş domates
1 adet küçük boy armut,
4 adet ceviz içi
Sos için:
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı nar ekşisi,
tuz
Hellim Peynirli Salata Yapılışı
HELLİM peyniri dilimlerini 15 dakika suda bekletin. Daha sonra süzün ve yapışmaz yüzeyli bir tavada önlü arkalı kızartın. Yıkanmış ve süzülmüş Akdeniz yeşilliğini elinizle iri parçalara ayırıp, servis kabına alın. Kurutulmuş domatesi 1 su bardağı sıcak suda 10 dakika bekletin ve süzün. Kuruladıktan sonra dilimleyin ve salataya ilave edin. Küp doğranmış armut ve iri kıyılmış ceviz içini ekleyin. Salatanın üzerine kızarmış hellim peynirini yerleştirin. Sos için bir kapta zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ve tuzu karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip, tatların birbirine geçmesi için harmanlayıp, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler