Evde mayonez yapımı
MAYONEZ
Mutfakta çok geniş kullanım alanına sahip olan yumurta, yemeklerin yanı sıra dünya mutfağının en bilinen soslarında ve terbiyelerde de önemli rol oynar. USLA-Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi şefleri Fehmi Samancı ve Dilara Katırcıoğlu yumurta denince ilk akla gelen sos tarifi mayonez yapımı hakkında önerilerde bulundu.
Evde mayonez yapımı
AKLINIZDA BULUNSUN!
- Mayonez yapmak için kullandığınız malzemelerin soğuk olmasına dikkat edin.
- Mayonez yaparken kesilmeye başlarsa üzerine 4-5 damla çok soğuk su ekleyip karıştırırsanız kesilmeyi durdurabilirsiniz.
- Eğer yapma aşamasında mayonez kesilirse kenara alıp yeni bir mayonez hazırlayın. Eski mayonezi yavaşça yenisine ekleyin. Bu şekilde kesilen mayonezi kurtarabilirsiniz.
- Hazırladığınız mayonezi kapaklı bir kavanoza koyup buzdolabında 1 hafta süre ile saklayabilirsiniz.
- Mayonezinize farklı bir lezzet katmak isterseniz ezilmiş sarmısak, ançüez, ince kıyılmış fesleğen ve dereotu ekleyebilirsiniz.