Günün en özel anlarına
BROKOLİLİ KEK(6-8 Kişilik)
250 gram brokoli 3 adet yumurta, bir buçuk su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ, bir buçuk su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, tuz, karabiber, pulbiber
Brokoliyi buharda pişirin. Çiçeklerine ayırıp, orta büyüklükte bir fırın kabına dizin. Yumurta, süt ve sıvıyağı çırpma kabında çırpın. İçine elenmiş un ile kabartma tozu ilave edin. Tuz, karabiber ve pulbiber ekledikten sonra tüm malzemeyi iyice çırpıp brokolinin üzerine boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimledikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Günün en özel anlarına
ISPANAKLI VE PASTIRMALI BÖREK(15 Adet)
15 adet baklavalık yufka, 125 gram tereyağı, içi için: 1 kg ıspanak yaprağı, 100 gram pastırma, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, 3 dal taze soğan, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber
Öncelikle içi için yıkanmış ve süzülmüş ıspanak yaprağını kıyın. Pastırmayı da kıyın ve bir kenara alın. Tencereye sıvıyağ koyup, kıyılmış taze soğanı kavurun. Ispanak ve pastırmayı ekleyip, 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiber ekledikten sonra tencereyi ocaktan alıp, ılınmaya bırakın. Baklavalık yufkayı düz bir zemine serin ve üzerine eritilmiş tereyağından sürün. İki yufkayı daha aralarına tereyağı sürerek üst üste koyun. Yufkayı uzunlamasına üçe kesin ve diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Ilınan iç harcı yufkalara pay edin ve muska ya da sigara böreği şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
TARİF DETAYGünün en özel anlarına
SİYAH ZEYTİN EZMELİ KURABİYE(30 Adet)
4 su bardağı un, yarım çay kaşığı tuz, 1 paket kabartma tozu, 1 çorba kaşığı sirke, 250 gram oda sıcaklığında margarin, 2 adet yumurta, 3 çorba kaşığı siyah zeytin ezmesi
Yoğurma kabına un, tuz ve kabartma tozunu alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Sirke, margarin ve yumurtayı katıp, yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Bir parça hamura siyah zeytin ezmesi ilave edip, yoğurun. Sade ve zeytin ezmeli hamurları ayrı ayrı streç filme sarıp, buzdolabında 20-25 dakika dinlendirin. Daha sonra hamurları düz bir zeminde yarım parmak kalınlığında açın. Çay bardağının ağız kısmıyla yuvarlaklar kesin. İki sade, iki zeytin ezmeli hamuru, uçları hafifçe birbirine değecek ve bir sade, bir zeytin ezmeli olacak şekilde an yana dizip rulo yapın. Ruloyu ortadan ikiye kesin ve kesilen kısım alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
TARİF DETAY