Hem kolay, hem nefis!..
SOYALI DOMATES ÇORBASI(4 Kişilik)
Malzemeler:
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı soya sosu
3 çorba kaşığı domates salçası
6 su bardağı su
Yarım su bardağı süt
Karabiber, tuz
Hazırlanışı:
Unu sıvıyağ ile hafifçe kavurun. Yarım çay bardağı soya sosu ve salça ilave ederek, tel çırpıcı ile iyice karıştırın. Üzerine yavaşça 6 bardak su ilave edin. Çorba kaynamaya başladığında, kalan soya sosu ve sütü ilave ederek karıştırın. Son olarak çok az tuz ve karabiber ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ateşten alarak servis yapın.
Hem kolay, hem nefis!..
KAŞARLI VE SOSİSLİ BÖREK(16 Adet)
Malzemeler:
4 adet yufka
2 adet sosis
1 adet domates
1 adet sivri biber
100 gram taze kaşar peyniri
Tuz
Kızartmak için: Sıvıyağ
Hazırlanışı:
Yufkaları 4 eşit parçaya keserek, üçgen dilimler elde edin. Diğer tarafta domatesleri küp biçiminde doğrayın. Biberleri incecik kıyın. Sosisleri uzunlamasına ortadan ikiye kesin ve dilimleyin. Kaşar peynirini küp biçiminde kesip, tüm malzemeyi, tuz ilavesi ile bir kap içinde karıştırın. Elde ettiğiniz harcı üçgen yufkaların geniş taraflarına yerleştirip, kalınca sarın. Hazırlanan börekleri kızgın sıvıyağda kızartarak servis yapın.
TARİF DETAYHem kolay, hem nefis!..
KREMALI PATATES(4 Kişilik)
Malzemeler:
4 adet patates
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı krema
2 diş sarmısak
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Patatesleri soyup, yuvarlak olarak incecik dilimleyin. Ardından bir diş sarmısağı fırın tepsisine iyice bastırarak sürün. Patatesleri, hafifçe üst üste gelecek şekilde tepsiye dizin. Bir kap içerisine kıyılmış bir diş sarmısak, süt ve krema koyun. Hafif ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamadan ateşten alın. Tuz ve karabiber ilave edin. Karışımı patateslerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, üzeri kızarana dek tutup, sıcak olarak servis yapın.
TARİF DETAYHem kolay, hem nefis!..
SOYALI TAVUK(4 Kişilik)
Malzemeler:
2 adet tavuk göğsü
2 tatlı kaşığı nişasta
2 adet yumurtanın akı
Yarım su bardağı soya sosu
Tuz, karabiber, kekik ve kırmızıbiber
Hazırlanışı:
Tavuk göğüs etini kuşbaşı şeklinde doğrayın. 2 tatlı kaşığı nişasta, yumurta akları, baharatlar ve yarım su bardağı soya sosunu iyice karıştırın. Elde edilen karışıma tavuk etlerini ilave edin ve harmanlayın. Buzdolabında 1 saat marine ederek, yağsız tavaya alın ve yüksek ateşte karıştırarak soteleyin.
TARİF DETAYHem kolay, hem nefis!..
BAHARATLI KARNABAHAR PANE(4-6 Kişilik)
Malzemeler:
500 gram karnabahar
2 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
1 çay kaşığı karbonat
Tuz, kırmızıbiber, karabiber, kekik, nane
Kızartmak için: Sıvıyağ
Hazırlanışı:
Karnabaharı küçük parçalara ayırarak yıkayın ve kurulayın. Tüm baharatları galeta unu ile harmanlayın. Yumurtaları karbonat ile çırpın. Karnabahar parçalarını önce yumurtaya, ardından baharatlı galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
TARİF DETAYHem kolay, hem nefis!..
ÇİKOLATALI MUS(4 Kişilik)
Malzemeler:
2 paket (80’er gramlık) bitter çikolata
Yarım su bardağı su
3 tatlı kaşığı neskafe
1 çorba kaşığı tereyağı
3 adet yumurtanın sarısı
3 adet yumurtanın akı
1 çorba kaşığı tozşeker
Hazırlanışı:
Bitter çikolata, tereyağı, yarım su bardağı su ve neskafeyi tencereye alıp, kısık ateşte karıştırarak pişirin. Çikolata eriyip pütürsüz bir kıvam haline gelince ateşten alın. Çikolatalı karışımın içerisine 3 adet yumurta sarısı ilave ederek mikserle iyice çırpın. Hazırladığınız karışım soğuyana kadar bekletin. Diğer tarafta 3 adet yumurta akını, bir kaşık tozşeker ile mikserle çırparak kar haline getirin. Ardından çikolatalı karışıma ekleyip, sonra servis yapın.
TARİF DETAY