Hindistan cevizinin tat kattığı muhteşem tarifler
Hindistancevizli Piliç Kanadı
8 Kişilik
Malzemeler
1 kg temizlenmiş tavuk kanadı
250 gram tavuk kıyması
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet haşlanmış patates
1 çorba kaşığı çiğ krema
Tuz,
karabiber,
köri
Kızartmak için:
1 su bardağı un
4 adet yumurta
1 kahve fincanı galeta unu
1 su bardağı hindistancevizi,
sıvıyağ
Sos için:
Yarım su bardağı rendelenmiş pancar turşusu
1 çay bardağı mayonez
1 çay bardağı yoğurt
1 diş dövülmüş sarmısak
1 tatlı kaşığı hardal
Tuz,
karabiber
Hindistancevizli Piliç Kanadı Yapılışı
Sos malzemesini bir kasede karıştırarak bekletin. Tavuk kanatlarını ek yerinden ayırın. Ayrılan yerden, üzerindeki derili kısmı ters çevirin. Kemiğin bir parçasını ayırın. Ayrı bir yerde tavuk kıyması, tuz, karabiber, köri, kaşar peyniri, rendelenmiş patates ve kremayı karıştırın. Elle iyice yoğurun. Bu karışımı ters çevrilmiş tavuk kanatlarına doldurup, ağzını kapatın. Derin dondurucuda yarım saat bekletin. Ayrı ayrı tabaklara un, çırpılmış yumurta ve galeta unu ile karıştırılmış hindistancevizini koyun. Derin dondurucudan alınan kanatları önce una, sonra yumurtaya, daha sonra da hindistancevizli karışıma bulayıp, sıvıyağda orta ateşte veya fritözde kızartın. Sosu ile birlikte sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler