İncir ile etin buluştuğu lezzetler
Asma Yaprağına Sarılmış Bonfile(Fırınlanmış incir ve kızılcık marmeladı ile)
1 Kişilik
Malzemeler
160 gram bonfile
Bir tutam ince kıyılmış taze kekik
Bir tutam ince kıyılmış tarhun
1 çay kaşığı limon suyu
3 adet yaprak sarma
2 adet beyaz incir
2 adet siyah incir
Birer tutam tuz
Birer tutam karabiber
2 çorba kaşığı kızılcık marmeladı
Asma Yaprağına Sarılmış Bonfile(Fırınlanmış incir ve kızılcık marmeladı ile) Yapılışı
Bonfileyi iyice döverek açın. Taze kekik, tarhun ve limon suyu ile tatlandırın. Tuz ve karabiber serpin. Hazır yaprak sarmaları içine dizip rulo şeklinde sarın. Izgarada ya da yapışmaz yüzeyli tavada pişirin. İncirleri dilimleyip 180 derece fırında hafifçe pişirin. Bonfile dilimlerini 2 ya da 3 parçaya kesip servis tabağına yerleştirin. İncirleri de tabağa alın. Kızılcık marmeladını bonfile dilimlerinin üzerine gezdirerek, sıcak servis yapın.
Asma Yaprağına Sarılmış Bonfile(Fırınlanmış incir ve kızılcık marmeladı ile)
1 Kişilik
Malzemeler
160 gram bonfile
Bir tutam ince kıyılmış taze kekik
Bir tutam ince kıyılmış tarhun
1 çay kaşığı limon suyu
3 adet yaprak sarma
2 adet beyaz incir
2 adet siyah incir
Birer tutam tuz
Birer tutam karabiber
2 çorba kaşığı kızılcık marmeladı
Asma Yaprağına Sarılmış Bonfile(Fırınlanmış incir ve kızılcık marmeladı ile) Yapılışı
Bonfileyi iyice döverek açın. Taze kekik, tarhun ve limon suyu ile tatlandırın. Tuz ve karabiber serpin. Hazır yaprak sarmaları içine dizip rulo şeklinde sarın. Izgarada ya da yapışmaz yüzeyli tavada pişirin. İncirleri dilimleyip 180 derece fırında hafifçe pişirin. Bonfile dilimlerini 2 ya da 3 parçaya kesip servis tabağına yerleştirin. İncirleri de tabağa alın. Kızılcık marmeladını bonfile dilimlerinin üzerine gezdirerek, sıcak servis yapın.
İncir ile etin buluştuğu lezzetler
İncir Yaprağında Hamsi Buğulama
Malzemeler
5-6 adet büyük boy incir yaprağı
2 adet soğan
1 kg hamsi
1 adet domates
Yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kekik
İncir Yaprağında Hamsi Buğulama Yapılışı
ÖNCELİKLE 5-6 adet büyük boy incir yapraklarını, bir kısmı dışarıda kalacak şekilde yayvan bir tencereye dizin. İçine halka doğranmış 1 adet soğanı yayarak koyun. Soğanın üzerine, kılçığı çıkarılmış hamsilerin yarısını dizin. Domatesin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın. Artan 1 adet soğanı doğrayıp, tuzla ovun ve domatesle birlikte bir kaba aktarın. Üzerine yarım demet ince kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber ve kekiği ekleyip, malzemeyi karıştırın. Karışımı tenceredeki hamsilerin üzerine yayın. Bu karışımın üzerini de kalan hamsilerle örtün. Üzerlerine zeytinyağını gezdirin. Son olarak kenarlardan sarkan incir yapraklarını içe doğru katlayıp, hamsili malzemenin üzerini kapatın. Tencereye yarım bardak su ilave edip, kısık ateşte pişirin. Servis yapın.
Aşçının notu: Bu yemeğin incir yaprağı ile pişirilmesinin nedeni, yaprağın hoş aromasının hamsilere özel bir tat kazandırmasıdır
TARİF DETAY