Keklerin en süslüsü: Cupcake
FRAMBUAZLI CUPCAKE(16 Adet)
Malzemeler:
Kek için:
Yarım su bardağı kakao
1 su bardağı sıcak su
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Bir buçuk su bardağı tozşeker
İki buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı frambuaz reçeli
Krema için:
300 ml (1 kutu: 200 ml) krema
1 paket krem şanti
Yarım su bardağı frambuaz reçeli
Hazırlanışı:
KURUTULMUŞ domatesleri zar şeklinde doğrayın. Yumurta, sıvıyağ, süt, tuz ve tozşekeri karıştırma kabına alıp, hafifçe karıştırın. Elenmiş un, kabartma tozu ve karbonatı bu karışıma ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırın ve hamur yapın. Kurutulmuş domates ve fesleğeni kattıktan sonra şöyle bir çevirin. Kalıpların yarısı dolacak şekilde karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dakika kadar pişirin ve soğuması için bir kenara alın. Krema için labne peynirini mikserle 3-4 dakika sertleşene kadar çırpın. Kuru fesleğeni ilave edin ve karıştırın. Sıkma torbasına doldurun ve soğumuş keklerin üzerine şekil vererek sıkın. Kurutulmuş domates ve fesleğenle süsleyin.
Keklerin en süslüsü: Cupcake
KURU MEYVELİ CUPCAKE(12 Adet)
Malzemeler:
Kek için:
Yarım su bardağı kuru meyve
175 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
1 su bardağı tozşeker
3 adet yumurta
1 paket vanilya
Bir buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Krema için:
300 ml (1 kutu: 200 ml) krema
300 gram beyaz çikolata
Süslemek için:
Kuru meyveler
Hazırlanışı:
TEREYAĞI veya margarini tozşeker ile birlikte derin bir kapta kabarana kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederken, bir yandan da karıştırmaya devam edin. Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyip, üzerine kuru meyveleri de ekledikten sonra yumurtalı karışıma ilave edin. Tüm malzemeyi hafifçe karıştırın ve kalıpların yarısı dolacak şekilde karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin. Krema için kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın ve çikolatayı ekleyip, eriyene kadar karıştırın. Soğuması için buzdolabında 1-2 saat bekletin ve mikserle 1-2 dakika çırpın. Sıkma torbasına doldurarak keklerin üzerine dilediğiniz şekilde sıkın. Kuru meyvelerle süsleyin.
Keklerin en süslüsü: Cupcake
KURUTULMUŞ DOMATESLİ VE FESLEĞENLİ CUPCAKE TARİFİ(12 Adet)
Malzemeler:
Kek için:
1 su bardağı kurutulmuş domates
1 su bardağı kıyılmış fesleğen
2 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tozşeker
İki buçuk su bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Krema için:
400 gram labne peyniri
1 çorba kaşığı kuru fesleğen
Süslemek için:
Kurutulmuş domates ve fesleğen
Hazırlanışı:
KURUTULMUŞ domatesleri zar şeklinde doğrayın. Yumurta, sıvıyağ, süt, tuz ve tozşekeri karıştırma kabına alıp, hafifçe karıştırın. Elenmiş un, kabartma tozu ve karbonatı bu karışıma ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırın ve hamur yapın. Kurutulmuş domates ve fesleğeni kattıktan sonra şöyle bir çevirin. Kalıpların yarısı dolacak şekilde karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dakika kadar pişirin ve soğuması için bir kenara alın. Krema için labne peynirini mikserle 3-4 dakika sertleşene kadar çırpın. Kuru fesleğeni ilave edin ve karıştırın. Sıkma torbasına doldurun ve soğumuş keklerin üzerine şekil vererek sıkın. Kurutulmuş domates ve fesleğenle süsleyin.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler