Lezzetli salata tarifleri
Brokoli Salatası
Malzemeler
125 gram brokoli
1 adet orta boy havuç
1 küçük boy kırmızı lahana
3 çorba kaşığı mısır konservesi
Sosu için:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı elma sirkesi
Tuz
Brokoli Salatası Yapılışı
Brokolileri küçük dallara ayırıp, tuzlu sıcak su ile haşlayalım. Sonrasında brokolileri kepçeyle alıp suyunu süzdürelim. 2 Havucu jülyen (uzun ince) dilimleyelim. Ayrı bir kapta tuzlu sıcak su içinde haşlayalım. 3 Kırmızı lahanayı sıcak suya batıralım. 5 dakika beklettikten sonra sudan çıkarıp doğrayalım. Tüm bu işlemlerden sonra sebzeleri servis tabağına yerleştirip etrafına mısır tanelerini serpelim. Sosu için bir kapta yarım çay bardağı zeytinyağını, 1 çorba kaşığı limon suyunu, 1 çorba kaşığı elma sirkesini ve tuzu iyice çırpıp, sebzelerin üzerine gezdirelim.
Aşçının notu: Hazırladığınız salata sosunu, sebzeler sıcakken üzerlerine gezdirirseniz daha iyi bir sonuç alırsınız.
Brokoli Salatası
Malzemeler
125 gram brokoli
1 adet orta boy havuç
1 küçük boy kırmızı lahana
3 çorba kaşığı mısır konservesi
Sosu için:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı elma sirkesi
Tuz
Brokoli Salatası Yapılışı
Brokolileri küçük dallara ayırıp, tuzlu sıcak su ile haşlayalım. Sonrasında brokolileri kepçeyle alıp suyunu süzdürelim. 2 Havucu jülyen (uzun ince) dilimleyelim. Ayrı bir kapta tuzlu sıcak su içinde haşlayalım. 3 Kırmızı lahanayı sıcak suya batıralım. 5 dakika beklettikten sonra sudan çıkarıp doğrayalım. Tüm bu işlemlerden sonra sebzeleri servis tabağına yerleştirip etrafına mısır tanelerini serpelim. Sosu için bir kapta yarım çay bardağı zeytinyağını, 1 çorba kaşığı limon suyunu, 1 çorba kaşığı elma sirkesini ve tuzu iyice çırpıp, sebzelerin üzerine gezdirelim.
Aşçının notu: Hazırladığınız salata sosunu, sebzeler sıcakken üzerlerine gezdirirseniz daha iyi bir sonuç alırsınız.
Lezzetli salata tarifleri
8 Renk Salata
Malzemeler
5 yaprak kıvırcık
2 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber,
2 adet salatalık
4 yaprak kırmızı lahana
2 dilim avokado
10 dal maydanoz,
2 dilim ananas
Sosu için:
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çay kaşığı fesleğen
1 diş sarmısak,
çok az tuz
Üzerine:
3 dilim portakal
Yarım çay kaşığı keten tohumu
8 Renk Salata Yapılışı
Salata malzemesini derin bir kasenin içine doğrayıp, karıştırın. Salatanıza damak zevkinize göre ekstra sebze ve meyve -örneğin kabak, soya filizi, yeşil elma- ekleyebilirsiniz. Sos malzemesini de karıştırıp, salatanın üzerine gezdirin. Daha sonra salatanızı yarım çay kaşığı keten tohumu ve iki-üç dilim portakal dilimiyle süsleyerek servis yapın.
Aşçının notu: *Not: Bir sebzenin renginin canlılığı, antioksidan yönünden zengin olduğunu gösterir. Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre, bir günde alınması gereken renk miktarı sekiz. Bu nedenle gün içinde ne kadar çok fazla renk yerseniz kansere karşı koruyucu antioksidan öğelerden o kadar fazla tüketmiş olursunuz.
TARİF DETAYLezzetli salata tarifleri
Hardal Soslu Salata
Malzemeler
3 adet kabak,
2 adet salatalık
Hardal sos için:
1 çay kaşığı hardal
Yarım limonun suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet ceviz,
tuz
Hardal Soslu Salata Yapılışı
Kabağı ve salatalığı iyice yıkadıktan sonra uç kısımlarını alın. Sebze soyacağı ile uzun parçalar çıkarın ve servis tabağına alın. Hardal sos için derin bir kapta hardal, limon suyu, zeytinyağı, dövülmüş ceviz ve tuzu karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip, servis yapın.
TARİF DETAY