Misafirler için tatlı ikramlar
Bu bayram konuklarınızın damağını şenlendirecek enfes tarifler...
Bu bayram konuklarınızın damağını şenlendirecek enfes tarifler...
BONBON TATLISI(25-30 Adet)
2 adet yumurta, 2 çay bardağı tozşeker, 2 çay bardağı fındıkyağı veya tereyağı, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, aldığı kadar un, 1 adet yumurtanın akı, içi için: 200 gram kaju fıstık, şerbeti için: 3 su bardağı tozşeker, 3 su bardağı su, 3-4 damla limon suyu
Yoğurma kabına 2 adet yumurta, tozşeker, fındıkyağı veya tereyağı, kabartma tozu ve vanilyayı alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtün ve 20 dakika dinlendirin. Hamuru oklava yardımıyla çok ince olacak şekilde açın. Daha sonra dikdörtgen (5 cm eninde, 4 cm boyunda) bir kalıpla şekiller kesip, çıkarın. İç malzeme için kajuyu bıçak yardımıyla kıyın ve 1 adet dikdörtgen hamurun ortasına 1 çay kaşığı kaju koyun. Kenarlarına yumurta akı sürün ve ikinci dikdörtgen hamuru üzerine kapatın. Kenarlarını büküp, bonbon şekeri şekli verin. Diğer hamurlar ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Tatlıları yağlanmış tepsiye aralıklarla dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Şerbeti için tozşeker ve suyu bir tencereye koyup, kaynatın. İçine limon suyu ilave edip, bir taşım daha kaynatın ve soğutun. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Soğutup servis yapın.
Misafirler için tatlı ikramlar
BADEMLİ ŞEKERPARE(26 Adet)
200 gram tereyağı, 2 su bardağı irmik, 3 adet yumurta, 1 çay bardağı tozşeker, 1 çay bardağı maden suyu, 1 paket kabartma tozu, bir buçuk su bardağı un, içi için: 200 gram dövülmüş badem, üzerine: badem, şerbeti için: iki buçuk su bardağı su, iki buçuk su bardağı tozşeker, 3-4 damla limon suyu
Tereyağı ve irmiği bir tavada hafifçe pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın. İyice soğuduktan sonra içine yumurta, tozşeker, maden suyu, kabartma tozu ve un katıp, iyice yoğurun. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde açın. Ortasına dövülmüş bademden 1 tatlı kaşığı koyun ve hafif yassı şekli vererek kapatın. Kapatılan kısmı alta gelecek ekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın ve ortalarına birer badem koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında rengi dönene kadar pişirin. Şerbeti için tozşeker ve suyu bir tencereye koyup, kaynatın. Limon suyu ilave edip, bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
TARİF DETAYMisafirler için tatlı ikramlar
CEVİZLİ BAKLAVA(10-12 Kişilik)
1 adet yumurta, 1 kahve fincanı süt, 1 kahve fincanı fındıkyağı, bir tutam tuz, yarım paket kabartma tozu, 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi, aldığı kadar un, 1 su bardağı buğday nişastası, içi için: 250 gram ceviz, üzeri için: 250 gram tereyağı, şerbeti için: üç buçuk su bardağı tozşeker, 3 su bardağı su, 3-4 damla limon suyu
Yumurta, süt, fındık yağı, tuz, kabartma tozu ve sirkeyi yoğurma kabına alın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtün ve buzdolabında 20 dakika bekletin. Dinlenen hamuru 30 eşit bezeye ayırın. 15 tanesinin üzerine nişasta serperek, neskafe fincanı büyüklüğünde açın. Açtığınız yufkaları üst üste koyun ve tepsinizin büyüklüğü kadar açın. Diğer 15 adet bezeyi de aynı şekilde hazırlayın. Yufkalardan 15 adedini yağlanmış tepsiye yerleştirin ve üzerine iri dövülmüş ceviz serpin. Kalan 15 adet yufkayı da üzerine yerleştirin ve baklava şekil vererek kesin. Tereyağını kokusu çıkana kadar eritip, baklavanın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hem üstü hem altı kızarana kadar pişirin. Şerbeti için tozşeker ve suyu bir tencereye koyup, kaynatın. Limon suyu ekleyip, bir taşım daha kaynattıktan sonra soğutun. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
TARİF DETAYMisafirler için tatlı ikramlar
KADAYIF TOPLARI(16 Adet)
Yarım kg tel kadayıf, 200 gram tereyağı, 300 gram örgü peyniri, şerbeti için: 3 su bardağı tozşeker iki buçuk su bardağı su, 3 damla limon suyu, üzerine: kaymak ve toz antepfıstığı
Peyniri küp şeklinde doğrayın. Kadayıfı geniş bir kaba alın. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin ve elinizle didikleyerek açın. Kadayıftan bir avuç kadar alın ve avucunuzun içinde ortasını açıp, peynir koyun. Diğer elinizin yardımıyla yuvarlayın ve silikon kalıba yerleştirin. Kalan kadayıfı da aynı şekilde hazırlayın ve kalıpları fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Şerbeti için tozşeker ve suyu bir tencereye koyup, kaynatın. Limon suyunu ekleyip, bir taşım daha kaynatın ve soğumaya bırakın. Pişen tatlıları, ılındıktan sonra kalıplardan servis tabağına çıkarın. Soğuk şerbeti soğuk tatlının üzerine gezdirip, kaymak ve toz antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.
TARİF DETAYMisafirler için tatlı ikramlar
İRMİKLİ ŞÖBİYET(24 Adet)
12 adet baklavalık yufka, 150 gram tereyağı, içi için: 1 kutu (200 ml) krema, 1 su bardağı ince irmik, 1 su bardağı tozşeker, 1 su bardağı hindistancevizi, şerbeti için: 2 su bardağı su, iki buçuk su bardağı tozşeker, 3 damla limon suyu, süslemek için: portakal şekerlemesi
Öncelikle iç malzeme için krema, irmik ve tozşekeri bir tencereye alın. Koyu bir kıvama gelene kadar karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın. Hindistancevizi ekleyip, karıştırın. Yufkaları 6'şarlı iki gruba ayırın. Altı adet yufkayı aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste koyun ve 10x10 cm'lik kareler şeklinde kesin. Karelerin ortasına iç harçtan 1'er çorba kaşığı koyun ve üçgen şeklinde kapatıp, üzerine tekrar tereyağı sürün. Diğer 6'lı yufka grubuna da aynı işlemi uygulayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Şerbeti için tozşeker ve suyu bir tencereye koyup, kaynatın. Limon suyu ilave edin ve bir taşım daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbetigezdirin. Soğuduktan sonra, portakal şekerlemesi ile süsleyip servis yapın.
TARİF DETAYMisafirler için tatlı ikramlar
ANTEPFISTIKLI SARMA(38 Adet)
1 su bardağı toz antepfıstığı, 12 adet baklavalık yufka, 150 gram tereyağı, içi için: 1 kutu (200 ml) krema, 1 su bardağı ince irmik, 1 su bardağı tozşeker, şerbeti için: 3 su bardağı tozşeker, iki buçuk su bardağı su, 3-4 damla limon suyu
Yufkayı üçerli 4 gruba ayırın. İç malzeme için kremayı bir tencereye alıp üzerine irmik ve tozşeker katın. Koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin ve soğutun. Antepfıstığını ekleyip, karıştırın ve harcı 4 eşit parçaya ayırın. Üçlü yufka gruplarının aralarına eritilmiş tereyağı sürün ve üst üste koyun. Uç kısmına hazırladığınız antepfıstıklı iç harcın bir parçasını boydan boya koyun ve rulo şeklinde sarıp, baklava dilimi şeklinde dilimleyin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Şerbeti için tozşeker ve suyu bir tencereye koyup, kaynatın. Limon suyu ilave edip, bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
TARİF DETAY