Renkli yaz sofralarına...
SALATALIKLI VE KAVUNLU YAZ ÇORBASI(4 Kişilik)
Malzemeler:
2 dilim kavun
Yarım su bardağı yoğurt
2 adet salatalık
2 çorba kaşığı rendelenmiş beyaz peynir
10’ar dal maydanoz ve dereotu
1 çorba kaşığı balzamik sirke
5-6 adet buz
Tuz
Hazırlanışı:
Kavun dilimlerini blendere alın. Üzerine yoğurt, kabukları soyulmuş ve dilimlenmiş salatalık, beyaz peynir, maydanoz ve dereotu ilave edin. Tüm malzemeyi blenderden geçirin ve servis kasesine alın. Balzamik sirke ve tuz ekleyip, karıştırın. Buz kattıktan sonra servis yapın.
Renkli yaz sofralarına...
SİYAH PİRİNÇLİ SÜTLAÇ(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 su bardağı siyah pirinç
Yeteri kadar su
1 litre süt
1 su bardağı tozşeker
4 parça damla sakızı
Üzerine:
Vanilyalı dondurma
Hazırlanışı:
Pirinci bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. 1 saat bekletip suyunu süzün ve tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı su koyup, kaynatın. Pirinç yarı yarıya pişince sütü ilave edin. Pirinç iyice yumuşayana kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin. Tozşekeri katın ve 5 dakika daha pişirip, dövülmüş damla sakızını ekleyin. Karıştırdıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve kaselere paylaştırın. Soğuması için buzdolabında en 2 saat bekletin. Dondurmayla servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar