Tabaktaki sihirli dokunuşlar
Görsel şölen yaşatan, aynı zamanda lezzetli de olan yemekler...
ISPANAKLI KARİDESLİ RİSOTTO(1 Kişilik)
Malzemeler:
5-6 adet karides
1 kahve fincanı risotto pirinci
1 çorba kaşığı ıspanak püresi
3 adet arpacık soğan
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
Yarım kahve fincanı beyaz şarap
2 kahve fincanı balık suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı balzamik şurup
Hazırlanışı:
Karidesleri haşlayın veya tavada soteleyin. İnce doğranmış soğanları zeytinyağında soteleyin. Pirinç ve ıspanak püresi ekleyip, 2-3 dakika kavurun. Şarap ilave edip, çekene dek pişirin. Balık suyu ekleyip devamlı karıştırın. Tereyağı ilave edip ocaktan alın. Risottoyu çukur bir tabağın ortasına yerleştirin. Çevresine balzamik şurup gezdirin. Karidesleri yerleştirip servis yapın.
Tabaktaki sihirli dokunuşlar
KEÇİ PEYNİRLİ SALATA(1 Kişilik)
Malzemeler:
1 dilim keçi peyniri
Yarım demet roka
2-3 adet Akdeniz yeşilliği
1 çorba kaşığı vinaigrette sos
1 çorba kaşığı un,
1 adet yumurta
2’şer çorba kaşığı galeta unu ve sıvıyağ
Yarım yeşil elma
3’er adet sarı ve kırmızı kiraz domates
3-4 dal semizotu
6 adet ceviz içi
3 adet minik turp
Sos için:
1’er çorba kaşığı hardal ve nar ekşisi
Hazırlanışı:
Roka ve Akdeniz yeşilliğini yıkayıp kuruladıktan sonra incecik kıyın. Vinaigrette sos ekleyip karıştırın ve servis tabağının ortasına oturttuğunuz çemberin içine bastırarak yerleştirin. Ayrı bir yerde keçi peyniri, un, yumurta ve galeta ununu karıştırıp sıvıyağda kızartın. Çemberdeki yeşilliğin üzerine koyun. İncecik jülyen doğranmış elmayı peynirin üzerine dizin. Domates, semizotu, ceviz ve turpları da yerleştirin. Hardal ve nar ekşisi gezdirip servis yapın
TARİF DETAYTabaktaki sihirli dokunuşlar
SAFRAN SOSLU DİL BALIĞI(1 Kişilik)
Malzemeler:
1 adet dil balığı
1 dilim somon
1 adet yumurtanın akı
2-3 adet bebek ıspanak yaprağı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Sos için:
1’er kahve fincanı krema ve su
1 çorba kaşığı ufalanmış balık bulyon
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı safran
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 tatlı kaşığı limon suyu
Servis için:
2-3 dal dereotu
5 çiçek haşlanmış brüksellahanası
Yarımşar sarı ve kırmızı biber
Hazırlanışı:
Ayıklanmış dil balığından iki adet fileto çıkarın. Somon ve yumurta akını blenderden geçirin. Bir adet dil balığı filetosunun içine somonu sürün. Diğer filetonun içine ıspanak yapraklarını yerleştirip rulo şeklinde sarın. Açılmaması için kürdanla sabitleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sos için, krema, su ve balık bulyonu yarı yarıya çekene dek kaynatın. Tereyağı ekleyip karıştırın. Safran, karabiber ve limon suyu ekleyip ocaktan alın. Blenderden geçirin. Dil balığı kılçığını çember şekline getirip iple bağlayın. Zeytinyağında kızartıp ipi çıkarın. Balığı servis tabağına alın. Çevresine dereotu, brüksellahanası ve biber yerleştirin. Üzerlerine kılçığı oturtun. Sos gezdirip servis yapın.
TARİF DETAY