Kuru Dolma Tarifi

Kalabalık sofraların gözde yemeklerinden olan kuru dolmaya dilerseniz iftar davetlerinizde, dilerseniz de bayram sofralarınız için kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. İşte size kuru dolma tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Harç için baklayı geniş bir kaba alın. Üzerine dört parmak geçecek kadar su ilave edip bir gece dinlendirin. Ertesi gün suyunu süzdürün. 1 adet baklayı boylamasına ortadan ikiye kesin.

  • 2

    Daha sonra her yarım baklayı da ikiye bölün. Böylece 1 adet bakladan 4 parça elde edin. Kalan baklalara da aynı işlemi uygulayın. Baklayı geniş bir kaba alıp üzerine kalan malzemeyi ilave edin ve iyice karıştırın.

  • 3

    Kurutulmuş patlıcan ve biberleri 5 dakika kaynar suda haşlayın. Daha sonra süzgece alıp iyice suyunu süzdürün ve soğumaya bırakın. Harcı kurutulmuş sebzelerin içlerine doldurun.

  • 4

    Ağız kısımları yukarı gelecek şekilde tencereye yan yana dizin. Üzerine ısıya dayanıklı bir tabağı ters kapatın. Tencerenin kenarından 2 su bardağı sıcak su ilave edin. Kapağını kapatıp kaynayana kadar harlı ısıda pişirin.

  • 5

    Kaynamaya başlayınca kısık ısıda, sebzeler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Arzuya göre sarımsaklı yoğurtla birlikte sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...