Tavuk suyunun öyle bir faydası var ki!
Tavuk suyunun insan vücudundaki hücrelerin büyümesi ve onarımı için gerekli olan aminoasit açısından çok zengin olduğu belirtildi.
Tavuk suyunun öyle bir faydası var ki!
Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi (4 kişilik)
4 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı tel
1 çorba kaşığı arpa şehriye
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı sirke
2 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzerine:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı salça
Tavuk suyunu kaynatın. İçine şehriyeleri ekleyin. şehriye yumuşayınca, ayrı bir tencerede 1 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırın. Üzerine bir çorba kaşığı un koyup iyice kavurun. Unun kokusu çıkınca, önceden kaynatılan tel ve arpa şehriyeli tavuk suyunu yavaş yavaş, topak olmayacak şekilde karıştırarak tencereye ekleyin. Bu arada sirke ve sarmısağı da ilave edin. 1 dakika daha kaynatın. Kaynayan çorbanın üzerine, tereyağda kızdırılmış salçalı nane ekleyerek sıcak olarak servis yapın.
Tavuk suyunun öyle bir faydası var ki!
Tavuk Çorbası Tarifi (6 kişilik)
4 adet tavuk kanadı
7 su bardağı sıcak su
4 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
Yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, pulbiber
Tavuk kanatlarını kısık ateşte suyunu bırakıp her iki tarafı da pembeleşinceye dek pişirin. Sıcak
suyu ekleyin. 5-10 dakika haşlayın. Etleri sudan alıp, incecik didin. Tekrar tencereye ekleyin. Ayrı
bir yerde unu yağsız olarak kısık ateşte kavurun. Ocaktan alın. Yoğurt, limon suyu ve yumurtayı
ekleyin. Birlikte çırpın. Tavuklu suya ekleyin. Kısık ateşte koyulaşana dek pişirin. Ateşten almadan önce tuzunu ayarlayın. Küçük bir tavaya tereyağını alıp, pulbiberi yakın. Çorbanın üzerine gezdirip, servis yapın.
Tavuk suyunun öyle bir faydası var ki!
Tavuk Suyu Çorba Tarifi (10 kişilik)
2 adet tavuk but veya göğüs
8 su bardağı su
1 su bardağı arpa şehriye
1 adet limonun suyu
1 adet yumurta sarısı
Tuz, karabiber
TAVUK but veya göğüsleri suda haşlayın. Kemiklerini ayıklayıp, eti didikleyin. Haşlama suyuna tavuk ve şehriye ekleyin. Şehriye yumuşayana dek pişirip ocaktan alın. Ayrı bir yerde limon suyu ve yumurta sarısını çatalla iyice çırpıp, karıştırarak azar azar çorbaya ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Karabiber ekleyip sıcak olarak servis yapın.
Aşçının notu: -Çorbayı daha akışkan seviyorsanız, verilen su miktarına yarım bardak daha ilave edebilirsiniz. -Çorbaya eklenen limon suyu, tavuğun kokusunu hafifletir.