Var mı KAYISI gibisi!
KAYISILI TART(10 Kişilik)
Malzemeler:
Hamuru için:
2 su bardağı un
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu,
1 tutam tuz
150 gram tereyağı veya margarin
3 çorba kaşığı soğuk su
Üzeri için:
850 gram kayısı
1 çorba kaşığı nişasta
5 adet yumurta
3/4 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı limon suyu
200 gram maskarpone peyniri
Hazırlanışı:
Un, tozşeker, limon kabuğu ve tuzu bir kabın içinde karıştırın. Margarini küp doğrayıp kaba alın. Soğuk suyu ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bez ile örtüp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Hamuru yağlanmış yuvarlak kalıbın içine, kenarlarını yükselterek yerleştirin. Diğer tarafta kayısıların çekirdeklerini çıkartıp robotta püre haline getirin. Püreyi, nişasta, yumurta, tozşeker, limon suyu ve peynirle karıştırıp çırpın. Hazırladığınız karışımı kalıptaki hamurun üzerine boşaltın. Kalıbın üzerini de folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Kalıbın üzerinden folyoyu çıkartıp 30 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra, kayısı dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
Var mı KAYISI gibisi!
ESPRESSO SOSLU KAYISILI KEK(12 Kişilik)
Malzemeler:
125 gram tereyağı
160 gram beyaz çikolata
4 adet yumurta
1 su bardağı pudraşekeri
Bir buçuk su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
12 adet kayısı
Sos için:
1 çorba kaşığı espresso kahve
5 çorba kaşığı su
2 çorba kaşığı tozşeker
200 ml krema
Hazırlanışı:
Tereyağı ve çikolatayı bir kaba alıp benmari usulü eritin. Tahta kaşıkla karıştırarak tamamen eriyince ocaktan alın. Ilındıktan sonra yumurta ve pudraşekerini ekleyip karıştırın. Un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip tekrar karıştırın. Hamuru yağlanmış kalıba yayın. Kayısıların çekirdeklerini çıkartıp dörde bölün. Kayısı dilimlerini hamura saplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Sos için,kahveyi, su ve şekerle bir cezveye koyun. Kaynayınca kısık ateşe alıp, suyunu çekmesini sağlayın. Koyulaşınca kremayı ekleyin. Karıştırarak 1-2 dakika daha kaynatın. Sosu ocaktan alıp soğumaya bırakın. Keki kalıbında soğutup dilimleyin. Sosla birlikte servis yapın.
Var mı KAYISI gibisi!
KAYISILI TART(8-10 Kişilik)
Malzemeler:
Hamuru için:
2 su bardağı un
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı rendelenmişlimon kabuğu
1 tutam tuz
150 gram tereyağı veya margarin
3 çorba kaşığı soğuk su
Üzeri için:
850 gram kayısı
1 çorba kaşığı nişasta
5 adet yumurta
3/4 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı limon suyu
200 gram maskarpone peyniri
Hazırlanışı:
Un, tozşeker, limon kabuğu ve tuzu bir kabın içinde karıştırın. Margarini küp doğrayıp kaba alın. Soğuk suyu ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bez ile örtüp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Hamuru yağlanmış yuvarlak kalıbının içine ve kenarlarına yerleştirin. Diğer tarafta kayısıların çekirdeklerini çıkartıp robotta püre haline getirin. Püreyi, nişasta, yumurta, tozşeker, limon suyu ve peynirle karıştırıp çırpın. Hazırladığınız karışımı kalıbın içindeki hamurun içine boşaltın. Kalıbın üzerini folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Kalıbın üzerinden folyoyu çıkartıp 30 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar