Yediklerinize dikkat!
Şeker pancarından elden edilen doğal şeker yerine kimyasal işlemlerden geçirilerek elde edilen mısır şurubu birçok sağlık soruna neden olmaktadır. Peki tükettiğimiz hangi gıdalarda mısır şurubu var biliyor musunuz?
Yediklerinize dikkat!
Şekerpancarından elde edilen şeker ile Nişasta Bazlı Şeker ( Mısır şurubu, Glikoz-Fruktoz şurubu) aynı değildir. Şeker pancarından elde edilen şekerle hazır gıdalarda kullanılan mısır şurubu karıştırılıyor. Uzmanlara göre insan vücudunun belli oranda şekere ihtiyacı vardır. TARİF DETAYYediklerinize dikkat!
2. Hazır meyveli yoğurtlar: Özellikle de çocukların daha fazla tükettiği meyveli yoğurtlarda bulunan mısır şurubu sağlığı tehdit etmektedir. Küçük yaşlarda yedirilmeye başlanan yoğurtlar ilerde birçok sağlık sorununa neden olmaktadır. Bunun yerine evde kendiniz hem maliyeti düşük hem de sağlıklı meyveli yoğurtlar yapabilirsiniz.
TARİF DETAYYediklerinize dikkat!
3. Çikolatalar: Çikolata kadınların psikoloji üzerinde olumlu etki yaratan endorfin hormonunun salgılanmasına yardımcı olur. Bu hormon mutluluk hormonu olarak da bilinir. Salgılandığında kişi kendini mutlu hisseder. Fakat siz çikolatanızı alırken glikoz-fruktoz şurubu kullanılıp kullanılmadığına dikkat ediniz. Mutluluğunuz için sağlığınızdan olmayın.
TARİF DETAYYediklerinize dikkat!
4. Pastane ürünleri: Sanılanın aksine sadece market raflarında değil, pastane vitrinlerindeki göz alıcı tatlarında mimarı mısır şurubu. Ürünlerinizi alırken pancar şekeri mi yoksa mısır şurubu mu kullanıldığını sorabilirsiniz. Aldığınız ürün kısa sürede şekerlenmedi ise bir kez daha düşünün. Çünkü mısır şurubu ürünün raf ömrünü de uzatmaktadır.
TARİF DETAY