Bademli, Limonlu Grida

Bademli Limonlu Grida: Ege’nin taptaze dokunuşu, bademin kıtır lezzeti ve limonun ferah aromasıyla buluşuyor!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Zeytinyağının yarısı ayırın ve bademi uygun boyda bir tavada yağda kavurun. Kavurma işlemi tamamlanıp bademler altın rengini aldığında yanmamaları için tavadan bir tabağa aktarın.

  • 2

    Kalan diğer yağı uygun boyda bir tavaya koyun. Orta ateşte 1 dakika kadar ısınması sağlayın. Bu sırada dilimlenmiş grida filetosunu önce tuzlayın. Ardından unlayın. Fazla unu silkeleyip üzerinden atın ve her iki yüzünü 90'ar saniye pişirin.

  • 3

    Pişen balık dilimlerini üst üste gelmeyecek şekilde ve tek sıra halinde tabağa alın. Başka bir tabakta bekleyen bademi balığın üzerine serpiştirin. Balığın piştiği tavada kalan yağın içine limon suyu ekleyin. Tavadaki yağı limon suyuyla hafifçe karıştırdıktan sonra sos olarak balığın üzerine gezdirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.