Beşamel Soslu Mezgit
Beşamel soslu mezgit, taze mezgit filetosunun zengin beşamel sosla kaplanıp fırınlandığı bu özel tarif, hem göz alıcı hem de lezzet dolu bir seçenek sunuyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Mezgitleri kuşbaşı, biberleri irice doğrayın. Bir şişe sırasıyla mezgit, biber ve kiraz domates dizin. Malzemeler bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
-
2
Beşamel sos için, bir tencereye tereyağını alın. Kısık ateşte eritip, unu ekleyerek hafifçe kavurun. Sütü ilave ederek 1-2 dakika karıştırın. Bir tutamtuz ve kaşar peyniri rendesini katarak bir çırpma teli ile muhallebi kıvamına gelene kadar çırpın.
- 3
Oval bir güvecin içine beşamel sosu koyup, üzerine mezgit çöp şişleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirip, sıcak olarak servis yapın. - 3
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL