Bezelye Baklalı Bulgur Pilavı

Bezelye Baklalı Bulgur Pilavı

Sağlığın ve lezzetin buluştuğu nokta Bezelye Baklalı Bulgur Pilavımız...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Siyez bulgurunu iyice yıkayıp suyunu süzün. Bezelye ve iç baklaları kaynayan suda 5 dakika haşlayıp buzlu soğuk suya atın. Tereyağını pilav tenceresine alıp eritin. Kıyılmış soğanı ilave edip hafifçe kavurun. Zerdeçal ekleyip hafifçe karıştırın.
  • 2
    Siyez bulgurunu katıp 1-2 dakika hafifçe harmanlayın. Sıcak et suyu, 1 su bardağı su, tuz ve karabiberi ilave edip kaynayana dek kapağı kapalı olarak pişirin. Kaynamaya başlayınca bezelye ve iç baklayı da ekleyerek kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin.
  • 3
    Ocaktan alıp, nar ekşisi ilave ederek harmanlayın. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...