Deniz Ürünlü Pazı Sarma
Deniz ürünleriyle pazının birleşimi olan deniz ürünlü pazı sarma tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tuz, karabiber, yenibahar, limon, soğanı rendeleyip, zeytinyağında kavurun. Pirinç, ahtapot, kalamar, karides ekleyip kavurmaya devam edin. Fıstık, üzüm, yenibahar, tuz, karabiber ekleyin. Hazırladığınız dolma içini, pirinçler fazla yumuşamadan ateşten alın. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotuekleyerek bir kenarda dinlendirin.
- 2
Pazıları kaynar suya atıp biraz bekletin. Daha sonra sudan alıp, dolma sarmak üzere sert kısımlarını atın. Pazıların içine deniz ürünlü malzemeyi koyup sarın. Tencereye dizin. Üzerine porselen bir tabak kapatın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Limon dilimleri ile servis yapın. - 2
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL