Dövme (Keşkek)

Dövme Keşkek

Geleneksel bir yemek olan keşkeğin lezzetli ve şık bir tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Eti tencereye alıp üzerini beş parmak geçecek kadar su ekleyin. Et kemiğinden ayrılacak kıvama gelene kadar pişirin. Çatal yardımıyla eti kemiğinden ayırın ve kenara alın.

  • 2

    Buğday ve nohudu ayrı kaplara alın. Üzerlerini dört parmak geçecek kadar su ekleyin ve bir gece dinlendirin. Ertesi gün suyunu süzdürüp tencereye alın. Üzerini dört parmak geçecek kadar yeniden su ilave edin. Et ve kabukları temizlenip dörde bölünmüş soğanı ekleyin. Kalan malzemeyi katın. Buğday ve nohut yumuşayana kadar pişirin.

  • 3

    Üzeri için tereyağın yarısını tavada kızdırın. Kimyonu katıp hafif kavurun. Daha sonra tencereye katın. Aşur döveceği ile sakız kıvamına gelene kadar iyice ezin. Tabaklara pay edin. Kalan tereyağını eritin. Üzerine pul biberi ilave edin. Rengi çıkana kadar karıştırın. Ocaktan alıp dövmenin üzerine gezdirin. Ceviz serpin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...