Duvaklı Pilav Tarifi
Hem sofralarınızı süsleyecek hem de davet yemeklerinizin vazgeçilmez lezzeti olacak duvaklı pilav tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika bekletin ve süzün. Bol suyla yıkadıktan sonra süzülmesi için bir kenara alın. Derin bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin. Pirinci katın ve kısık ateşte 5-6 dakika kavurun. Et suyunu katıp, suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp, 10 dakika tencerenin ağzı kapalı olarak demlendirin. Kalan 2 yemek kaşığı tereyağını eritin ve pilavın üzerine gezdirip karıştırın.
-
2
Bir tavaya koyduğunuz 1 yemek kaşığı sıvı yağda kıyma ve kıyılmış soğanı etin rengi dönene kadar kavurun. Salça, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın. Bademleri 1 yemek kaşığı sıvı yağda rengi dönene kadar kavurun. Servis tabağına önce pilavı alın ve üzerine kıymayı yayın. Bademlerle süsleyerek sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri