Fırında Patatesli Somon

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patates püresi için patateslerin kabuğunu soyun. Yıkayıp tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edip haşlamaya bırakın.
  • 2
    Haşlanmış patatesi derin bir kaba alın.
  • 3
    Tereyağını, ılık sütü, tuz ve baharatını ekleyip pütürsüz bir püre olana dek ezin.
  • 4
    Somon balığını iri küpler halinde doğrayın. Üzerine küp doğranmış patatesi ilave edin. Ispanağı katıp harmanlayın ve ısıya dayanıklı orta boy fırın kabına aktarın.
  • 5
    Sosu için krema ile sütü karıştırıp fırın kabının üzerine gezdirin.
  • 6
    Soslanmış karışımın üzerine patates püresini tamamen kapatacak şekilde yayın.
  • 7
    En son rendelenmiş peyniri serpin.
  • 8
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında fırında, peynir eriyip kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Bekletmeden servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.