Fırında Patlıcanlı Hamsi
Pratik ve lezzetli tarifiyle fırında patlıcanlı hamsi tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Mısır ununa bulayarak kızgın ayçiçek yağında kızartın. Patlıcanları alacalı soyup, önce ortadan ikiye sonra uzunlamasına dilimler halinde kesin. Tuzlu suda 20 dakika bekletin. Suyunu sıkarak kızgın ayçiçek yağında kızartın.
- 2
İnce kıyılmış domates, sivri biber, soğan ve maydanozu zeytinyağında pişirin. Tuz ilave edin. Fırın tepsisine patlıcanların yarısını dizin. Üzerine kızarmış hamsilerin yarısını yerleştirip hazırladığınız harcı yayın.- 3
Tekrar kalan patlıcan ve hamsileri dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın. - 2
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL