Salamlı, Acı Biberli Pizza

Evde kolaylıkla yapabileceğiniz nefis pizza tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Sos için gereken tüm malzemeyi bir kasenin içinde karıştırın. Hamur için mayayı oda ısısında suyla karıştırın. Unu ilave edin. 5 dakika yoğurup tuzu ekleyin.

  • 2

    Elastik ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 40 dakika kabarmaya bırakın. Hamuru 220-230 gramlık bezelere ayırın. Üzerini kapatıp, oda ısısında 6-8 saat, iki katına çıkıncaya kadar dinlendirin.

  • 3

    1 adet bezeyi ara sıra unlayarak ve elinizle 28 cm çapında açın. Fırın tepsisine yerleştirip üzerine sosun 1/4'ünü yayın. Önceden ısıtılmış 250-300 derece fırında 10 dakika pişirin. Üzerine salam, peynir, biber yerleştirip yeniden fırına verin ve 3 dakika daha pişirin.

  • 4

    Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine zeytinyağı gezdirip sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...