Salamlı, Acı Biberli Pizza
Evde kolaylıkla yapabileceğiniz nefis pizza tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sos için gereken tüm malzemeyi bir kasenin içinde karıştırın. Hamur için mayayı oda ısısında suyla karıştırın. Unu ilave edin. 5 dakika yoğurup tuzu ekleyin.
-
2
Elastik ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 40 dakika kabarmaya bırakın. Hamuru 220-230 gramlık bezelere ayırın. Üzerini kapatıp, oda ısısında 6-8 saat, iki katına çıkıncaya kadar dinlendirin.
-
3
1 adet bezeyi ara sıra unlayarak ve elinizle 28 cm çapında açın. Fırın tepsisine yerleştirip üzerine sosun 1/4'ünü yayın. Önceden ısıtılmış 250-300 derece fırında 10 dakika pişirin. Üzerine salam, peynir, biber yerleştirip yeniden fırına verin ve 3 dakika daha pişirin.
-
4
Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine zeytinyağı gezdirip sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri