Frenk Maydanozlu Mantar Soslu Pirzola
Eşsiz bir akşam yemeği deneyimi arayanlar için Frenk maydanozlu mantar soslu pirzola mükemmel bir tercih.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İki yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını tavada kızdırıp, pirzolaları önlü arkalı, yaklaşık 5 dakika pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Yağlı pişirme kağıdına sarıp, önceden ısıtılmış 150 derece fırında pişmeye bırakın.
-
2
Sos için, ayrı bir yerde kalan 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını kızdırıp, kıyılmış taze soğanı 2 dakika soteleyin. İkiye bölünmüş mantarları ilave edip, kısık ateşte 10 dakika pişirin.
-
3
Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kıyılmış frenk maydanozu ekleyip ocaktan alın. Pirzolayı fırından alıp servis tabağına yerleştirin. Sosu gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL