İnegöl Köfte

Türk mutfak tarihinin en köklü yemek türlerinden olan köfteler, bölgeler arasında çok farklı tatlarda ve şekillerde çıkar karşımıza. Bursa yöresine özel lezzetiyle İnegöl köfte tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Soğanı rendeleyip fazla suyunu sıkın ve yoğurma kabına alın. Kıymaları, karbonatı ve tuzu ilave edip 20 dakika macun kıvamına gelene kadar iyice yoğurun.

  • 2

    Üzerini streç film ile kaplayarak en az 12 saat buzdolabında bekletin (24 saate kadar buzdolabında bekletebilirsiniz). Sürenin sonunda harçtan cevizden biraz daha büyük bezeler koparın.

  • 3

    İnce uzun parmak şeklinde rulolar yapın. Kızartmak için yağı geniş bir tavaya alın. Orta ısıda yağ ısınınca köfteleri tavaya sıralayın. Ara sıra tavayı sallayarak kızartın. Arzuya göre yanında sumaklı soğan piyazı ve turşu ile servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.